Mervm Priorati EL CEL

€ 64,20

De Mervm Priorati El Cel heeft een ondoorzichtige kersenrode tint met een paarse rand en dichte tranen. Het heeft een heerlijke aromatische intensiteit, zowel op de neus als in de mond. De neus heeft tonen van donker fruit zoals rijpe bosbessen, met subtiele ondertoon van gebak, maar ook hints van geroosterd graan van de Franse eik. Het is breed bij binnenkomst en verfrissend in de mond, dankzij de goed geïntegreerde mineraliteit. Het heeft aroma's van donker fruit zoals wilde bessen, bramen en pruimen, samen met expressieve smaken van de veroudering van eiken: chocolade, truffel en zwarte drop. Het ontvouwt zich op een krachtige, complexe manier en de zijdezachte tannines zorgen voor een lang, elegant middenpalet.

‘El Cel’ zoals in Sky. Gemaakt van geselecteerde laatrijpe druiven van onze hoogste wijngaarden. Een zeer expressieve wijn met een unieke persoonlijkheid, vol en rond, met een lang rijpingspotentieel.

Een intense, volle wijn zoals EL CEL vraagt ​​om complexe wildgerechten met veel vet, zoals hazenhaas met groente- en kruidenmarinade, speenvarken of hertenhaas met granaatappelsaus.

Productgroep:

Druif:

Regio:

Artikelnummer:
SP PV R 007