Roux Chambolle Musigny V.V. Rouge

€ 76,90
Chambolle-Musigny is een rode wijn, vaak beschouwd als de meest "vrouwelijke" wijn van de Côte de Nuits; de intensiteit en delicatesse komen tot uiting in elegantie en subtiliteit. Voor het oog presenteert het een heldere robijnrode tint met lichtgevende highlights. Het kan na verloop van tijd wat donkerder worden, maar zonder verlies van impact. Het boeket, gemakkelijk herkenbaar, is samengesteld uit violet en klein rood fruit (framboos, aardbei). Bij verdere veroudering neigt het naar gekruide rijpe vruchten en pruimen, of naar truffel, kreupelhout en dierlijke tonen. Rijk, geurig en complex, het omlijnt het gehemelte met zijde en kant. De delicate maar vlezige textuur doet niets af aan de stevige en duurzame structuur. Aan de zoete kant met weinig zuur, blijven de tannines zijdezacht.

 

Met een persoonlijkheid die kracht en vrouwelijkheid verenigt, vraagt ​​deze wijn om smaakvolle en verfijnde gerechten zoals vederwild (in saus bijvoorbeeld), goed geroosterd lamsvlees of een scharrelkapoen. De subtiele textuur van gebraden kalfsvlees zou subtiel worden omhuld door de dichte maar zijdezachte tannines van de Chambolle; 
Kazen - bij voorkeur mild: Brillat-Savarin, Reblochon, Cîteaux, Vacherin, Brie de Meaux of Chaource. Zacht gecentreerde kazen zullen reageren op zijn grote aromatische complexiteit.

Productgroep:

Druif:

Regio:

Artikelnummer:
BOUR ROUX 019