Spier Frans K Smit

€ 94,50

De Spier Frans K Smit heeft een waarneembare aanwezigheid van zwarte bessen en donker fruit in de mond, met de kleinste sporen van sigarenkistje. In deze blend proef je bijna de tannines. Ze zijn stevig en assertief, maar ook rond, lief, zacht en heel beminnelijk.

Elk vintage, een kunstwerk. Elk vat, persoonlijk vervaardigd. Een internationaal gewilde wijn met een uniek verhaal en een zeldzaam rijpingspotentieel. Onze limited edition Frans K. Smit is vernoemd naar onze Cellar Master, wiens samenwerking met Spier 2 decennia teruggaat.

FKS: ‘We hebben elke centimeter van deze wijngaardblokken bewerkt, waarbij we zoveel tijd en zorg hebben besteed aan elke rij wijnstokken. Ons team was constant aanwezig. Het maken van een wijn met dit karakter is arbeidsintensief. Nadat de bessen met de hand waren geplukt en zorgvuldig in kleine lugs van 10 kg waren verpakt, werden ze met de hand gesorteerd, geplet en in een mengsel van 500 liter rolton en kleine stalen tanks gepompt. Fermentatie en nagisting vond plaats in deze vaten en tanks, waar het sap 3 - 6 weken op de droesem bleef, of totdat ik 100% tevreden was met het tanninegehalte. Vervolgens hebben we de wijn gepekeld en overgebracht naar kleine Franse eikenhouten vaten om de rijping te laten beginnen. ''

Deze wijn zal 10 jaar na de oogst het beste tot zijn recht komen en zal een aanvulling zijn op rijke rood vleesgerechten zoals ribeye, biefstuk van rundvlees en rokerige barbecuesteaks.

Productgroep:

Druif:

Regio:

Artikelnummer:
ZAFR018